Årligt havner der lige så meget skrald i Københavns skraldespande som i det københavnske byrum, viser en ny opgørelse fra kommunen. Eksperter forklarer det med storbyens mangel på fællesskab, men også med en kommune, som har prioriteret festen.
Det m.m. talte jeg om i et interview med Berlingske, der i dagens avis bringer en artikel om, hvordan affaldet hober sig op i Hovedstaden. Her er den korte forklaring:
Mange synes nok disse punkter er lidt af en sur lyseslukker. Men, hey, prøv at leve i skrald til knæene, hver dag. Og så tænk over om Danmark efterhånden er blevet en alkoholiker uden selverkendelse, hvor bajeren på bænken er blevet folkekultur som selv børn opmuntres til at deltage i så hurtigt som muligt.
Som forlængelse af Berlingske's artikel om affaldssituationen i København, så TV2 Lorry nærmere på det faktum, at halvdelen af affaldet i byen lander på jorden. Det blev til et interview på et solbeskinnet Gråbrødre Torv, hvor affaldssituationen i indre by var tydeligt rundt omkring. Du kan se indslaget her. Bemærk særligt, hvordan et ungt par udtaler sig om, at det jo ser ret skidt ud dagen efter "festen", men at det jo hurtigt forsvinder igen... måske er det en pointe, at Københavns Kommune er så effektive til at gøre gaderne rent, at festen tror at oprydningen er en del af "festudvalgets" arbejde?
TV2 Lorry, 9. april, 2017
Som opfølgning på Berlingske's artikel om affaldsituationen i København interviewede P4 Pelle til morgenprogrammet. I fokus var de strukturelle og demografiske forandringer som byen har gennemlevet de sidste 10 år, særligt den markante udvidelse både af antallet og tidsrummet af nat-bevillinger.
P4, 9. April, 2017 Gendyrkning af madspild er et nyt fænomen. TV2 nyhederne ville gerne høre om det var det nye "grønt".
I formiddags tænkte TV2 Nyhederne, at de skulle komme forbi til kaffe for, at diskutere en ny trend, hvor nogle danskere gemmer resterne fra deres forårsløg, broccoli med mere for at gendyrke dem…. alt sammen i kampen mod madspild.
"Er det en ny trend, der er kommet for at blive? Og hvorfor gør folk det nu når det egentlig ikke betyder det store?" Det var nogle af spørgsmålene som TV2 nyhederne spurgte mig om. Svaret, kort fortalt (og det blev endnu kortere i nyhederne) er at det nok kan blive en hobby for de få; en symbolsk handling, hvor man kan udtrykke sine værdier. Det bliver dog nok ikke den store trend, da den er svær at udtrykke i sociale sammenhænge - der er grænser for, hvor viralt et glas vand med enden af en porre i kan gå, og det er ikke den fede værtindegave. Desuden er der vist heller ikke det store markedspotentiale i det, hvorfor det nok er en døgnfluen for de lidt flere end få, der kaster sig ud i det. Men verden kan jo altid overraske. 19-nyhederne, TV2, 8 april, 2017 |